Et akvarium kan af flere grunde pludselig blive utæt. det er nu ikke den store katastrofe hvis du læser denne guide i hvordan du selv kan lime - fuge dit akvarium om. Dette skal du bruge: En god hobbykniv og ekstra knivblade. Eddikesyre ( til afrensning af kalk) Acetone til affedtning af glasset når du har fjernet fugen. Og nogle fnugfri klude - eller i mangel af bedre en køkkenrulle. En støvsuger til af fjerne den afskårne fuge og rester deraf. Sidst men ikke mindst skal du bruge noget god akvarieegnet scilikone. Dvs: En scilikone på eddikesyre bacis uden tilsætning af fungicid hæmmer.

 bild av

Så er det ellers bare med at komme igang med hobbykniven. Fjern først det grove ( selve fugen) og bagefter bruger du knivbladene alene til at fjerne den tynde limhinde der sidder tilbage. Når dette er gjort tørrer du den nu rengjorte fuge over med først eddikesyre ( for at fjerne evt. kalkhinde) og til sidst affedter du der hvor den nye fuge skal lægges med acetone. ( sprit kan i nødstilfælde bruges)

 bild av

Så går du ellers igang med at lægge den nye fuge. Læg fugen i en arbejdsgang, og glat med en fugepind dyppet i sæbevavand ( opvaskemiddel er fint) Eller gør som jeg , brug en finger i passende størrelse :-)

 bild av

Prøv om du kan få nogle rimeligt pæne hjørner i bunden, da risikoen for at akvariet skulle være utæt , næsten altid skyldes at man har været lidt fedtet med limen netop der.

 bild av

Efter 48 timer kan du vandteste dit nyfugede akvarium. Start med at hælde ca 5 cm vand i ( mindst så bund-hjørnefuge er dækket ) Og skulle du have været uheldig og akvariet viser sig at være utæt, er det en ommer. ( samme procedure som ved start af denne artikle) Har du været omhyggelig med afrensning af gammel fuge og affedtet grundigt, så burde dit akvarium være tæt. Mindre akvarier kan vandtestes på køkkenbordet, hvor en vandskade ikke gør den store skade. Større akvarier vandtestes på badeværrelset, eller som på billedet hvor jeg har brugt en trailer.

 bild av

Fordelen ved at bruge feks en trailer er når vandet skal tømmes af igen, så kobler man den fra bilen og akvariet tømmer sig selv via en stump slange.

 bild av

Så er akvariet på plads igen. Det tog ialt lidt over 2 døgn at gøre det selv, men tilfredsheden og trygheden ved igen at have et tæt akvarium i mange år fremover, er det hele værd. Og husk : Øvelse gør mester God arbejdslyst :-)

 bild av

JFBConnect not enabled. Please enable.
Back to Top