Ideen bag dette projekt var at lave et rør af Alfix, som mine maller kunne lægge æg i. Jeg ville se, om jeg kunne lave det på en ret simpel måde og teorien gik ud på at opbygge et skelet i et stift og vandopløseligt materiale, der så blev beklædt med Alfix. Dette skelet byggede jeg af pap fra toiletruller fordi det har flere fordele: 1) Det er gratis 2) Det er stift, så det kan holde til vægten fra våd Alfix og 3) Det er vandopløseligt, så jeg let kunne få det ud da Alfixen var tørret op... Jeg brugte almindelig kontaktlim til at lime rørstykkerne sammen, da jeg ikke mener, det betyder noget hvilken lim der bruges, fordi denne fjernes fuldstændigt sammen med toiletrullepappet, når dette opløses og fjernes senere i processen. Herunder er vist et billede af toiletrulleskelettet.

Papskelettet beklædte jeg med et lag Alfix, og det foreløbige resultat vises herunder:

 bild av Allan Kristensen

Efter første lag Alfix fik den et par timer til at tørre lidt ind, hvorefter den fik en tur til med en tyndere opblanding Alfix for at give en glat og fin overflade:

 bild av Allan Kristensen

Jeg synes at farven på den afbillede model er alt for lys, men det var desværre den eneste de havde i Silvan da jeg var derude. Dette projekt var dog bare en prototype, der skulle afdække, om teknikken kan bruges så derfor gør farven ikke så meget. Da røret blev lidt stort lige pludselig, beklædte jeg de "højeste" punkter med sten fra akvariets bundlag for at camouflere den lidt, så jeg slap for at have en visuelt forstyrrende, bar overflade på bunden af mit akvarium. Jeg havde nemlig en teori om at mallerne ville grave den fri. Foto af røret med påsat bundlag:

 bild av Allan Kristensen

På billedet ovenfor er der stadig pap i mallerøret. Da Alfixen var gennemhærdet efter et par dage ved stuetemperatur, smed jeg røret i en spand vand i to dage og brugte derefter fem minutter med en stor flaskerenser, hvorefter alt toiletrullepappet var fjernet og kun skallen af Alfix var tilbage. Billede af rørets kammer i akvariet. Jeg har med den røde cirkel angivet hvor indgangen er på røret.

 bild av Allan Kristensen

Der er desværre lidt skidt ved kanten men her er den lyse farve alt for alslørende. Som sagt tidligere er farven for lys, men dette er bare et prøveprojekt. Et, desværre lidt sløret, billede af indgangen tæt på. Jeg har gemt den bag en Anubias nana for at den ikke skulle være så synlig.

 bild av Allan Kristensen

Som nævnt tidligere så er dette en artikel over et prototype projekt som jeg lavede. Da jeg på det tidspunkt havde meget tykt bundlag i akvariet blev hulen også ret høj i det. Jeg vil senere prøve at lave en hule hvor selve kammeret er lavere og derfor bedre kan skjules. Afsluttende vi jeg nævne at mine maller lader til at være rigtig glade for at komme ned i denne lidt alternative hule og væk fra akvariets andre beboere. Hvis du skulle have nogle spørgsmål til artiklen eller udførelsen af projektet, er du velkommen til at stille dem til mig via pb. Allan A. Kristensen ”Chico4000”

 bild av Allan Kristensen

JFBConnect not enabled. Please enable.
Back to Top